Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Pita s tikvicama, špinatom i sirom

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Ako vam danas fali ideja što spremiti za ručak, inspirirajte se ovim jednostavnim receptom za pitu s tikvicama, sirom i špinatom.

Sastojci

Za podlogu:

  • 140 g integralnog brašna
  • 140 g bijelog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 žličica soli
  • 150 g tikvica
  • 150 g maslaca

Za nadjev:

  • 3 jaja
  • 200 g svježeg sira
  • 250 ml vrhnja za kuhanje
  • 100 g svježeg špinata
  • 1 žličica sol
  • pola žličice papra
  • nekoliko cherry rajčica za ukras

Pripremite podlogu. Naribajte tikvicu pa joj odmah dodajte dvije vrste brašna, prašak za pecivo, sol i maslac narezan na kockice. Brzo rukama sjedinite sve sastojke kako se maslac ne bi otopio od topline ruku.

Stavite tijesto na papir za pečenje te ga razvucite u krug promjera oko 30 centimetara. Skupa s papirom prebacite ga u kalup promjera 26-28 cm. Podignite krajeve tijesta uz rub kalupa, a višak tijesta odrežite. Stavite u frižider dok pripremate nadjev.

Pripremite nadjev. Umutite jaja i dodajte im sir, sol i papar. Dodajte i vrhnje za kuhanje te sitno nasjeckani špinat.

Pećnicu uključite na 180 stupnjeva. Na podlogu stavite nadjev i poravnajte. Ukrasite pitu rajčicom.

Pecite oko 35 minuta, odnosno dok rub tijesta ne porumeni.

Dobar tek!

Izvor: zadovoljna.hr.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter