Ilustracija (Pexels)
Ako vam danas fali ideja što spremiti za ručak, inspirirajte se ovim jednostavnim receptom za pitu s tikvicama, sirom i špinatom.
Za podlogu:
Za nadjev:
Pripremite podlogu. Naribajte tikvicu pa joj odmah dodajte dvije vrste brašna, prašak za pecivo, sol i maslac narezan na kockice. Brzo rukama sjedinite sve sastojke kako se maslac ne bi otopio od topline ruku.
Stavite tijesto na papir za pečenje te ga razvucite u krug promjera oko 30 centimetara. Skupa s papirom prebacite ga u kalup promjera 26-28 cm. Podignite krajeve tijesta uz rub kalupa, a višak tijesta odrežite. Stavite u frižider dok pripremate nadjev.
Pripremite nadjev. Umutite jaja i dodajte im sir, sol i papar. Dodajte i vrhnje za kuhanje te sitno nasjeckani špinat.
Pećnicu uključite na 180 stupnjeva. Na podlogu stavite nadjev i poravnajte. Ukrasite pitu rajčicom.
Pecite oko 35 minuta, odnosno dok rub tijesta ne porumeni.
Dobar tek!
Izvor: zadovoljna.hr.