Ilustracija (Pexels)
Da biste napravili ukusne punjene i zapečene rolice od patlidžana, čak i s dosadnom pripremom glavne namirnice koja uključuje dosta čekanja dok sol ne izvuče vodu, trebat će vam tek 40 minuta. Isto toliko će rolicama trebati da se zapeku, pa ćete čitavo jelo dovršit za manje od sat i pol, što za ovakvu poslasticu i nije mnogo. Količina sastojaka iz recepta nahranit će 4 osobe, a punjene rolice možete poslužiti i samo s običnom zelenom salatom – ne treba im ništa više.
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva i obložite lim papirom za pečenje.
Patlidžane posložite na čistu kuhinjsku krpu i posolite. Pričekajte 20 minuta da sol izvuče vodu.
Patlidžane osušite i premjestite na pripremljeni lim. Velikodušno ih pokapajte maslinovim uljem pa pecite 20 do 30 minuta. Okrećite patlidžane tijekom pečenja i izvadite ih kad omekšaju i počnu dobivati boju. Ne gasite pećnicu.
Dok se patlidžani peku, napravite nadjev. U velikoj zdjeli pomiješajte ricottu, pecorino, češnjak, origano, koricu limuna, ljuskice crvene paprike, sol i malo mljevenog papra.
Rasporedite umak od rajčice u lim za pečenje dimenzija 23x33 centimetra.
Na svaku krišku patlidžana stacite oko dvije žlice nadjeva i zarolajte. Kraj okrenite prema dolje i slažite u lima.
Prekrijte lim za pečenje folijom i pecite 20 minuta.
Pospite pinjolima, ljuskicama crvene paprike i svježim bosiljkomm, piše Punkufer.hr.