Ilustracija (Pexels)
Tražite inspiraciju za lagan i ukusan nedjeljni ručak? Donosimo vam provjereni recept koji spaja najbolje od ljeta – svježe povrće, mirisno začinsko bilje i sočne pileće filee. Pripremite ručak koji će oduševiti cijelu obitelj i unijeti dašak Mediterana na vaš stol!
Nedjelja je idealan dan za opuštanje i uživanje u dobrom društvu, a ljeto nam pruža obilje svježih namirnica i inspiraciju za šarena, lagana jela. Ako želite pripremiti ručak koji će biti i ukusan i zdrav, predlažemo vam mediteranski pileći file na žaru s povrćem i aromatičnim krumpirom – jednostavan recept koji uvijek uspijeva.
Za meso i povrće:
Za aromatični krumpir:
Povrće operite i narežite na ploške ili trakice. Pileće filee lagano izlupajte, posolite, popaprite, premažite maslinovim uljem, dodajte svježe začine i limunov sok. Povrće također začinite maslinovim uljem, solju, paprom i začinskim biljem.
Mladi krumpir operite i narežite na polovice ili četvrtine. U tavi ili vatrostalnoj posudi zagrijte maslinovo ulje, dodajte krumpir i češnjak u ljusci (lagano zgnječen). Pržite ili pecite u pećnici na 200°C oko 30-40 minuta, povremeno promiješajte. Na kraju pospite svježim peršinom.
Zagrijte grill tavu ili roštilj. Najprije pecite povrće dok ne omekša i dobije lijepe crte, potom pileće filee (oko 4-5 minuta sa svake strane, ovisno o debljini). Sve složite na veliki tanjur ili pladanj, prelijte s još malo maslinovog ulja i svježeg začinskog bilja.
Dobar tek!