Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Složenac s raviolima

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Ako niste vješti u pripremanju lazanja, a volite ih jesti, danas vam donosimo recept kao stvoren za vas.

Za pripremu ovog jela trebat će vam oko sat i po, a njegov će okus zadovoljiti i najzahtjevnije gurmane.

Sastojci:

  • 500 g raviola
  • 1 luk
  • 400 g mljevene junetine
  • 1 mrkva
  • 1 komad korijena celera
  • 100 ml vina
  • 100 ml pelata
  • 3 režnja češnjaka
  • mozzarella
  • sol i papar
  • lovorov list
  • svježi bosiljak
  • maslinovo ulje

Priprema:

Na maslinovu ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk.

Kada se zastakli, dodajte protisnuti češnjak, a odmah zatim i meso.

Pirjajte dok meso ne poprimi boju pa dodajte ribanu mrkvu i celer. Pirjajte 5 minuta, a zatim dodajte vino.

Kuhajte dok alkohol ne ispari, začinite soli i paprom, timijanom, ubacite lovorov list i pelate.

Kuhajte još 40 minuta.

Za to vrijeme skuhajte i raviole i ubacite ih u posudu za pečenje. Dodajte mesni umak, sve dobro pomiješajte i pospite mozzarellom.

Pecite na 200 stupnjeva 20-ak minuta dok se sir ne otopi.

Dobar tek!

Izvor: jutarnji.hr

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter