KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Nemojte bacati stari kruh - s njim možete napraviti ovaj fini složenac

| Autor: Glas Istre
(Foto: Fini recepti)

(Foto: Fini recepti)


Što možemo napraviti sa starim kruhom? Možemo nahraniti kokice, napraviti krušne mrvice ili ukusan složenac s povrćem, sirom i pancetom.

Za pripremu ovog jela trebat će vam 45 minuta.

Sastojci za 4 osobe:

  • 400 g raženog kruha (star jedan dan)
  • 200 g svježeg krem sira
  • 200 ml mlijeka
  • 120 g pancete
  • 4 jaja
  • 3 mlada luka
  • 3 rajčice
  • ½ vezice sjeckanog vlasca
  • maslinovo ulje
  • muškatni oraščić
  • sol
  • papar

Priprema:

Kruh narežemo na kriške debljine jednog centimetra, složimo ih po dnu, maslinovim uljem nauljene, vatrostalne posude, prelijemo mlijekom i ostavimo da se moče.

U tavu, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo narezanu pancetu, mladi luk narezan na kolutiće, popaprimo i pržimo na laganoj vatri, po prilici tri minute.

Zatim dodamo rajčicu, kojoj smo skinuli kožu, odvojili mekani dio s košticama i narezali na komadiće, promiješamo i pričekamo da se rajčica ugrije.

Potom sve zajedno rasporedimo preko namočenog kruha.

U zdjelu s jajima dodamo svježi krem sir, začinimo s malo naribanog muškatnog oraščića, solju, paprom, dobro izmiješamo pjenjačom, te prelijemo preko sastojaka u vatrostalnoj posudi.

Sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta. Gotovo jelo posipamo sjeckanim vlascem i poslužimo.

Dobar tek!

Izvor: Fini recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini