KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Brancin u pećnici s mladim krumpirom i mini rajčicama

| Autor: Glas Istre
(Foto: Fini recepti)

(Foto: Fini recepti)


Kako u vlastitom domu uz pomoć dvije ribe i nekolicine drugih sastojaka stvoriti privid vrhunskog restorana? Uz pomoć ovog recepta, vrlo jednostavno! Nakon otvaranja pećnice, dobijete kompletan vrhunski ručak s prilogom. Za pripremu ovog jednostavnog i ukusnog recepta trebat će vam oko sat vremena.

 

Sastojci za 4 osobe:

  • 1 kg brancina (dva veća komada)
  • 600 g mladog krumpira
  • 1 komorač
  • 3 grančice ružmarina
  • 1 lovorov list
  • 6 režnjeva češnjaka
  • 150 ml bijelog vina
  • 400 g mini rajčica s peteljkama
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

 

Priprema:

Ribe očistimo, operemo i osušimo kuhinjskom krpom. Zatim ih zarežemo nožem s obje strane, te iznutra i izvana začinimo solju i paprom.

Mladi krumpir dobro operemo, narežemo na tanke ploške, komorač narežemo na trakice, te povrće stavimo u zdjelu i začinimo solju i paprom.

Zatim na povrće natrgamo dvije grančice ružmarina, dodamo list lovora, nagnječene i neočišćene režnjeve češnjaka, prelijemo maslinovim uljem, ulijemo bijelo vino, izmiješamo sastojke i stavimo kratko na stranu da se sastojci mariniraju.

Potom povrće premjestimo u lim za pečenje, ravnomjerno rasporedimo, na njega u dva reda složimo posteljice od mini rajčice s peteljkama, na njih položimo ribe i sve zajedno prelijemo preostalom marinadom.

Tako pripremljene ribe i povrće stavljamo u pećnicu zagrijanu na 170°C na 30 minuta. Kada je riba pečena izvadimo je, a povrće stavimo pod gril, na 2-3 minute da se zapeče, te sve zajedno poslužimo.

Dobar tek!

Izvor: Fini recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini