KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Kuhana piletina s povrćem i širokim rezancima

| Autor: Glas Istre
(Foto: Fini recepti)

(Foto: Fini recepti)


Ovo vrlo ukusno jelo jednostavno se priprema, a za pripremu će vam trebati oko sat i pol.

Sastojci za 4 osobe:

  • 1 pile (oko 1,5 kg)
  • 450 g širokih rezanaca s jajima
  • 300 g mrkve
  • 200 g korijena celera
  • 1 luk
  • ½ žličice papra u zrnu
  • 2 lovorova lista
  • 1 žlica slatke mljevene paprike
  • sol
  • ulje

Priprema:

Piletinu posolimo i stavimo ju u vrećicu za pečenje, a odmah zatim joj dodamo i narezanu mrkvu i celer.

Sada u vrećicu dodamo i očišćeni, narezani luk, papar u zrnu i dva lovorova lista.

Zatim vrećicu premijestimo u vatrostalnu posudu, kroz otvor ulijemo vodu, vrećicu zatvorimo i ovako pripremljene sastojke stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva.

Nakon sat i pol vremena kuhanja u pećnici piletinu i ostale sastojke izvadimo, a u lonac s vrelom posoljenom vodom stavimo domaće široke rezance i kuhamo po uputama na pakiranju.

Sada, u tavu iznad vatre ulijemo ulje i ostavimo ga da se ugrije na temperaturu od po prilici 175 stupnjeva.

Zatim iz vrećice izvadimo piletinu i povrće, slažemo ih na pladanj za posluživanje, sve zajedno prelijemo umakom od pečenja i poslužimo uz kuhane široke rezance.

Za kraj, piletinu posipamo mljevenom crvenom paprikom i prelijemo vrelim uljem.

Dobar tek!

Izvor: Fini recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater