KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Fini složenac od pržene cvjetače s parmezanom i umakom od rajčica

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Ako ne želite previše vremena provesti u kuhinji, donosimo vam savršen recept - za pripremu će vam trebati 15-ak minuta, a za pečenje planirajte oko 45-50 minuta.

Priprema je vrlo jednostavna, a i sastojci su cjenovno dosta pristupačni. Sigurno će se svidjeti i onima koji baš i ne vole cvjetaču, a ako želite, slobodno umjesto cvjetače koristite brokulu.

Sastojci:

  • 60 g oštrog brašna
  • 4 jaja
  • 370 g krušnih mrvica
  • Sol
  • Papar
  • 1 glavica cvjetače, očišćena i narezana na komade od 5 cm (može i brokula)
  • 120 ml maslinovog ulja
  • 1,1 l umaka od rajčice
  • 90 g ribanog parmezana
  • 230 g mozzarelle

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. U zasebne posude stavite jaja, brašno i krušne mrvice i svaku dobro začinite sa soli i paprom. Komad cvjetače uvaljajte prvo u brašno, zatim uronite u jaja pa uvaljajte u krušne mrvice. Ponovite s ostatkom cvjetače.

U velikoj tavi na srednje jakoj vatri ugrijte ulje za prženje. Ubacite cvjetaču da se prži, okrećući dok ne bude zlatna. Prebacite prženu cvjetaču na papirnati ubrus kako bi se upio višak masnoće.

Na pleh za pečenje stavite tanki sloj umaka od rajčice, pa pospite trećinom parmezana. Razbacajte cvjetaču, a po njoj komadiće mozzarelle. Prelijte s pola preostalog umaka i pospite s preostalom trećinom parmezana. Ponavljajte postupak dok vam zadnji sloj ne budu rajčica i parmezan.

Stavite u pećnicu i pecite oko 40 minuta dok sir ne postane zlatan, a složenac se počne krčkati. Prije posluživanja ostavite nekoliko minuta da se ohladi.

Dobar tek!

Izvor: Index recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater