kuhajte s glasom istre

Recept dana: Gusta juha od krumpira, poriluka i brokule

| Autor: Glas Istre
Foto: Fini recepti

Foto: Fini recepti


Djeca sigurno neće biti oduševljena spomenom ove juhe, ali odrasli koji znaju cijeniti prave vrijednosti, sigurno će tražiti još. Dobar tek!

Sastojci:

  • brokula, 400 g
  • krumpir, 250 g
  • poriluk, 1
  • maslac, 40 g
  • luk, 1 glavica
  • povrtni temeljac, 800 ml
  • vrhnje za kuhanje, 200 ml
  • lovorov list, 2
  • peršin, 2 žlice sjeckanog
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • sol

Priprema:

Oguljeni krumpir narežemo na listiće, cvjetiće brokule na četvrtine, a luk i poriluk nasjeckamo.

U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri.

Nakon 3-4 minute dodamo sjeckani poriluk, listiće krumpira, listove lovora, ulijemo juhu i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 15 minuta.

Zatim izvadimo listove lovora, a juhu izradimo štapnim mikserom.

Potom dodamo narezanu brokulu, promiješamo i kuhamo dalje.

Nakon 7-8 minuta kuhanja ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo sjeckani peršin, promiješamo i ostavimo da zavri.

Juha je gotova i možemo ju poslužiti.

(Izvor: Fini recepti)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter