KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Aromatična pita od mini rajčica

| Autor: Glas Istre
(Foto: Fini recepti)

(Foto: Fini recepti)


Ako želite skuhati nešto jednostavno i ukusno, a ipak želite pripaziti na kalorije - preporučamo današnji recept za aromatičnu pitu od mini rajčica. Za pripremu će vam trebati 40 minuta.

Sastojci za 4 osobe:

  • 250 g svježeg prhkog tijesta
  • 1 limun
  • 30 g meda
  • 200 ml pasirane rajčice
  • 1 žlica senfa
  • 600 g mini rajčica
  • 100 g svježe rukole
  • 40 g ribanog sira
  • maslinovo ulje
  • talijanska mješavina začina
  • sol

Priprema:

Tijesto za pite zajedno s papirom za pečenje stavimo u posudu u kojoj ćemo peći pitu, ravnomjerno ga rasporedimo, izbodemo s vilicom po dnu i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190 stupnjeva, po prilici deset minuta.

Za to vrijeme u čistu zdjelicu stavimo senf, dodamo med, ulijemo pasiranu rajčicu, začinimo talijanskom mješavinom začina i pjenjačom dobro izmiješamo sastojke. Na kraju u umak dodamo nekoliko kapi soka od limuna te još jednom izmiješamo.

Sada oprane mini rajčice prerežemo po pola.

Nakon proteklog vremena tijesto izvadimo iz pećnice, nadjenemo ga pripremljenim umakom od rajčice, preko umaka stavimo nekoliko listića češnjaka i preko svega rasporedimo mini rajčice.

Ovako pripremljene sastojke stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190 stupnjeva.

Nakon 20-ak minuta pita je gotova i možemo ju izvaditi iz pećnice.

Za kraj preko pite stavimo nekoliko listova svježe rukole, posipamo svježe naribanim sirom i poslužimo.

Dobar tek!

Izvor: Fini recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum