KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Tuna, tikvice, paprike i patlidžani s grilla - ukusno i zdravo jelo gotovo za 20 minuta

| Autor: Glas Istre
(Foto: Fini recepti)

(Foto: Fini recepti)


Uz lijepo vrijeme i toplije dane, šteta bi bilo provesti vikend za štednjakom - stoga vam dana donosimo recept za ukusno jelo s grilla (ili roštilja) za čiju pripremu vam treba svega 20-ak minuta. Ako nemate tunu - možete na grillu ispeći ribu po vašem izboru.

Sastojci za 4 osobe:

  • 4 fileta tune
  • 1 tikvica
  • 1 svježa crvena paprika
  • 1 svježa žuta paprika
  • 1 patlidžan
  • 1 limun
  • 60 g maslaca sa začinskim biljem
  • talijanska mješavina začina
  • maslinovo ulje
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema:

Crvenu i zelenu svježu papriku narežemo na trakice, a tikvice i patlidžane narežemo na kolutove. Povrće posolimo i patlidžane pokapamo s malo limuna da ne oksidira.

U vruću grill tavu stavimo malo maslinovog ulja i na njemu popržimo povrće. Prvo pržimo tikvice i patlidžane s obje strane, a potom paprike 2-3 minute.

File tune narežemo na tanke odreske i prepržimo na vrućoj tavi. Svaku stranu pržimo 1-2 minute.

Gotovu tunu serviramo na tanjure, preko tune stavimo maslac sa začinskim biljem.

Omekšalo, toplo povrće začinimo s malo mješavine talijanskih začina.

Dobar tek!

Izvor: Fini recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter