GASTRO SPECIJAL SUBOTOM

Škola kuhanja by The Outlaw Chef: Spaghetti alla rock'n'rolla

| Autor: The Outlaw Chef


Usudimo li se u svojem vlastitom životu kročiti nogom naprijed? Uglavnom ne. U zoni komfora je najljepše. "Šuti", "Ne talasaj"... to su najčešće riječi koje našu misao, duh i tijelo drže zavezanima unutar gabarita društva u kojem živimo. Ako već živimo unutar zadanih gabarita, mora li u tom "unutarnjem prostoru" biti baš tako sivo i dosadno? Pa normalno da ne mora! Uvedimo malo šarenila, malo novijih i vedrijih okusa u naš ponajprije unutarnji život pa onda zatim u vanjski… ofarbajmo zidove društva koje nas okružuje u boje koje se nama sviđaju a da pritom ne kršimo pravila igre… prevarimo podsvjesno društvena pravila koja nas sputavaju i upravljaju našim životima, a da ne snosimo za to nikakve posljedice…

Ja sam tako tim mislima inspiriran uzeo jagodu i spojio ju s na prvu nespojivom družicom a to je šparuga… Prekršio sam pravila, priznajem… jer od vajkada se tako ni delalo… Dio can! Ali ja sam slobodni mislilac i kreator svojeg pjata! Tko kaže da je to nespojivo, samo zato što se nitko nije sjetio obraditi jagodu na jedan malo drugačiji način… ako mi ne vjerujete isprobajte ovaj recept i putem njega otvorite vrata jednog novog svemira… svemira beskonačnog sljubljivanja okusa... svemira beskonačnih mogućnosti… zidovi vam ne trebaju, niste drveni cok koji je ispiljen od svježeg šumskog drva pa posložen unutar zidova da se lagano suši, dok mu hlape životni sokovi čeka da ga se položi u peći za vrijeme zime… Budite slobodni, budite arhitekt koji gradi vlastitim mislima svoje sutra… Dakle uzmite padelu, recept imate… 3,2,1… krenimo… Yhaaaaaaaa!

Spaghetti alla rock'n'rollaSpaghetti alla rock'n'rolla

Sastojci za jednu osobu:

  • 10 dkg šparuga
  • 15 dkg jagoda
  • 17 dkg tjestenine špageti No 5
  • desetak listova svježe mente
  • pet listova svježeg bosiljka
  • trećina čajne žličice cvijeta morske soli
  • pola čajne žličice friško samljevenog zelenog papra
  • jušna žlica maslinovog ulja

Priprema:

U kipućoj slanoj vodi skuhamo "al dente" spaghette No 5 pa ih izvadimo iz vode.

U plitkoj tavi na vrelom maslinovom ulju pržimo rukom iskidane vrhove šparuga. Kada vrhovi omekšaju dodamo polovice jagoda te pržimo na laganoj vatri tri do četiri minute. Nakon tri do četri minute dodamo listove svježe mente i svježeg bosiljka, cvijet morske soli i zeleni papar. Lagano miješamo i pržimo sve još nekih 3 do 4 minute pa maknemo s izvora topline. U tavu s jagodama i šparogama odmah ubacimo procijeđene spaghette, sve dobro izmiješamo pa velikom vilicom ili velikom pincetom sve zarolamo i postavimo na veliki ravan tanjur. Po pašti možemo za dekoraciju poslagati ostatak jagoda i šparuga s bosiljkom i mentom iz tave… dobar Vam tek dragi ljudi… i ne zaboravite Svojim mislima kreirati Svoje sutra… Vaš Outlaw…

Damjan Bistričić aka The Outlaw Chef

Damjan Bistričić, u svijetu gastronomije poznatiji kao The Outlaw Chef,  profesor je talijanistike, kuhar, chef de cuisine...Svake subote The Outlaw Chef donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre.

U svom kulinarskom izričaju primjenjuje "art brut" stil kuhanja, kojeg je ujedno i začetnik, a inspiraciju za svoje kulinarske kreacije nalazi upravo u likovnom smjeru "le art brut".

Na svom Instagram profilu svakodnevno objavljuje razne zanimljivosti i kulinarske savjete.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater