Foto: Fini recepti
Jaja su namirnica s kojom možemo doslovce raditi svašta. Možemo ih peći, kuhati, poširati, ali i pomiješati sa šunkom i povrćem, ispeći u pećnici i uživati u još jednom ukusnom jelu!
Sastojci:
Priprema:
Očišćeni krumpir, mrkvu i šunku narežemo na kockice, a jaja umutimo.
Zatim u lonac s hladnom vodom dodamo kockice krumpira i mrkve, posolimo i kad zavri kuhamo 10-ak minuta. Kuhano povrće izvadimo i ostavimo da se ohladi.
U zdjelu s umućenim jajima dodamo krušne mrvice, sušeni bosiljak, začinimo solju i paprom, ulijemo vrhnje za kuhanje i sastojke promiješamo pjenjačom.
Potom dodamo kockice šunke, ocijeđeni grašak iz konzerve, kuhano i ohlađeno povrće i sve zajedno dobro izmiješamo.
Dobivenu smjesu prelijemo u kalup za pečenje, obložen papirom za pečenje, i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 170°C, 75 minuta.
Gotov nabujak izvadimo iz pećnice, oslobodimo ga papira za pečenje, narežemo na kriške, rasporedimo ih na tanjure, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
Izvor: Fini recepti