kuhajte s glasom istre

Recept dana: Nabujak sa šunkom i povrćem

| Autor: Glas Istre
Foto: Fini recepti

Foto: Fini recepti


Jaja su namirnica s kojom možemo doslovce raditi svašta. Možemo ih peći, kuhati, poširati, ali i pomiješati sa šunkom i povrćem, ispeći u pećnici i uživati u još jednom ukusnom jelu!

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 200 g krumpira
  • 200 g mrkve
  • 150 g šunke u ovitku
  • 100 g graška iz konzerve
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 3 žlice krušnih mrvica
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • 1 žličica sušenog bosiljka
  • 30 g maslaca
  • sol i papar

Priprema:

Očišćeni krumpir, mrkvu i šunku narežemo na kockice, a jaja umutimo.

Zatim u lonac s hladnom vodom dodamo kockice krumpira i mrkve, posolimo i kad zavri kuhamo 10-ak minuta. Kuhano povrće izvadimo i ostavimo da se ohladi.

U zdjelu s umućenim jajima dodamo krušne mrvice, sušeni bosiljak, začinimo solju i paprom, ulijemo vrhnje za kuhanje i sastojke promiješamo pjenjačom.

Potom dodamo kockice šunke, ocijeđeni grašak iz konzerve, kuhano i ohlađeno povrće i sve zajedno dobro izmiješamo.

Dobivenu smjesu prelijemo u kalup za pečenje, obložen papirom za pečenje, i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 170°C, 75 minuta.

Gotov nabujak izvadimo iz pećnice, oslobodimo ga papira za pečenje, narežemo na kriške, rasporedimo ih na tanjure, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.

Izvor: Fini recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater