kuhajte s glasom istre

Recept dana: Prženi krumpir s lukom i češnjakom

| Autor: Glas Istre
Foto: Fini recepti

Foto: Fini recepti


Recept je pogodan za vegane. Jednostavno ga je za pripremiti i treba vam svega 30 minuta.

Sastojci:

  • krumpir, 500 g
  • luk, 150 g
  • češnjak, 4 režnja
  • maslac, 50 g
  • peršin, 1 žlica (sjeckani)
  • sol
  • papar (svježe mljeveni)

Priprema:

Mladi krumpir ogulimo i operemo. Luk očistimo i narežemo na kolutove. U zagrijanu tavu stavimo polovicu maslaca i dodamo kolutove luka te popržimo sa svih strana.

Za to vrijeme oguljeni krumpir narežemo na ploške debljine 5mm. Omekšali luk izvadimo na stranu. Tavu vratimo iznad vatre te dodamo preostali maslac.

Preko maslaca rasporedimo krumpir koji pržimo na srednje jakoj vatri često okrećući. Nakon 20 minuta preko krumpira protisnemo režnjeve češnjaka.

Sve zajedno malo izmiješamo i čim češnjak počne puštati miris preko krumpira dodamo kolutove luka, svježe sjeckani peršini te još jednom sve zajedno izmiješamo.

(Izvor: Fini recepti)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini