kuhajte s glasom istre

Recept dana: Pileći svici sa sirom i pršutom

| Autor: Glas Istre
Foto: Fini recepti

Foto: Fini recepti


Za pripremu ovog jela potrebno vam je 40 minuta, a sastojci su dovoljni za 4 porcije.

Sastojci:

  • sir, 150 g
  • pileća prsa, 700 g u filetima
  • pršut, 8 kriški
  • vrhnje za kuhanje, 250 ml
  • bijelo vino, 150 ml
  • muškatni oraščić, 1/4 žličice naribani
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • sol
  • papar svježe mljeveni

Priprema:

Pileće filete po dužini prerežemo. Sada po radnoj površini raširimo prozirnu kuhinjsku foliju, na nju stavimo pileći file, preklopimo i ravnom stranom bata za meso file lagano istučemo.

Kada smo filete istukli batom, posolimo ih i začinimo s malo svježeg mljevenog papra, a sir narežemo na kockice.

Sada na filete slažemo pršut, preko njega nekoliko kockica sira i sve zajedno preklopimo.

Zatim u ugrijanu tavu iznad vatre ulijemo malo ulja i na ulje stavimo filete. Nakon poprilici tri minute meso posolimo, okrenemo na drugu stranu i pržimo još toliko.

Zatim nakon još tri minute pileće filete ponovno okrenemo, ulijemo suho bijelo vino, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri.

Sada nakon dvije minute dodamo malo muškatnog oraščića, ulijemo vrhnje za kuhanje i ostavimo da provri i da umak malo zgusne.

Nakon još 3-4 minute ugasimo vatru i jelo je gotovo. Po želji uz ovo jelo možemo poslužiti prženi krumpir, kuhanu tjesteninu ili rižu.

(Izvor: Fini recepti)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of