Foto: Fini recepti
Za pripremu ovog jela potrebno vam je 40 minuta, a sastojci su dovoljni za 4 porcije.
Sastojci:
Priprema:
Pileće filete po dužini prerežemo. Sada po radnoj površini raširimo prozirnu kuhinjsku foliju, na nju stavimo pileći file, preklopimo i ravnom stranom bata za meso file lagano istučemo.
Kada smo filete istukli batom, posolimo ih i začinimo s malo svježeg mljevenog papra, a sir narežemo na kockice.
Sada na filete slažemo pršut, preko njega nekoliko kockica sira i sve zajedno preklopimo.
Zatim u ugrijanu tavu iznad vatre ulijemo malo ulja i na ulje stavimo filete. Nakon poprilici tri minute meso posolimo, okrenemo na drugu stranu i pržimo još toliko.
Zatim nakon još tri minute pileće filete ponovno okrenemo, ulijemo suho bijelo vino, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri.
Sada nakon dvije minute dodamo malo muškatnog oraščića, ulijemo vrhnje za kuhanje i ostavimo da provri i da umak malo zgusne.
Nakon još 3-4 minute ugasimo vatru i jelo je gotovo. Po želji uz ovo jelo možemo poslužiti prženi krumpir, kuhanu tjesteninu ili rižu.
(Izvor: Fini recepti)