kuhajte s glasom istre

Recept dana: Krumpir pečen u kori s nadjevom od sira i milerama

| Autor: Glas Istre
Foto: Fini recepti

Foto: Fini recepti


Količina sastojaka je dovoljna za četiri osobe, a priprema traje 60 minuta. 

Sastojci:

  • krumpir, 4 veliki
  • svježi posni sir, 120 g
  • mileram, 100 g
  • vlasac, 1 vezica
  • provansalska mješavina začina
  • ulje
  • sol

Priprema:

Krumpir s jedne strane izbodemo po površini i stavimo u čistu zdjelu. Krumpire premažemo maslinovim uljem i stavimo u pećnicu na 200°C s izbodenom stranom prema dolje na rešetku.

Za to vrijeme pripremo nadjev od sira. U sjeckalicu stavimo mileram i svježi posni sir, začinimo ih provansalskom mješavinom začina te izradimo u jednoličnu kremu.

Nakon 1 sat krumpire izvadimo iz pećnice. Vilicom preko svakog krumpira izbodemo po sredini jednu liniju i rastvorimo krumpire. Otvorene krumpire prelijemo umakom od milerama i posnog sira. Na vrh posipamo svježe sjeckanog vlasca.

Izvor: Fini recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini