kuhajte s glasom istre

Recept dana: Brzi grah s kobasicama

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Sastojci:

3 žlice maslinovog ulja

50 g dimljenog hamburgera (špeka)

1 crveni luk

1 komorač

1 svežanj stabljika celera

3 kobasice za kuhanje (kranjske, češnjovke)

sol

2 žlice koncentrata rajčice

1 žlica dimljene slatke crvene paprike

½ žličice mljevenog korijandera

1l ovorov list

2 l vode

2 velike konzerve bijelog graha (920 g)

 

Priprema:

Dimljeni hamburger, crveni luk, komorač i stabljike celera narežite na kockice, a kobasice na deblje kolutove.

Na ulju dinstajte dimljeni hamburger da posmeđi sa svih strana, dodajte luk, komorač i celer, posolite. Dinstajte da svi sastojci omekšaju.

Dodajte narezane kobasice, koncentrat rajčice, začine i vodu pa kuhajte pola sata u polupoklopljenom loncu.

Dodajte ocijeđeni grah i kuhajte još desetak minuta. Jedite dok je još vruće uz svježi domaći kruh.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter