"U ono vrijeme", Isus je upitao svoje učenike: "Zašto vrlo vješto zanemarujete Božje zapovijedi, kako biste uspostavili svoje predaje?" …a ja si iz "Ovog vremena" mislim: Pa dobro, što su ti ljudi jeli za doručak? Jesu li jeli sir, ili nekakvo voće i povrće? Jesu li pržili jaja? Ovim mislima pogonjen odlazim prema svojem modernom vrtu koji je ujedno i zvjerinjak, i dok otvaram vrata frižidera pogled mi pada na ciklu, ovčji sir i dva jaja…
Pastirski omlet
Sastojci za jednu personu:
Priprema:
Gulilicom za koru izrežemo na tanko desetak deka cikle. Oštrim nožem izrežemo na tanke šire trake dvanaestak deka ovčjeg sira. Isjeckamo na sitno iglice grančice ružmarina. U manju zdjelicu razbijemo dva jaja pa ih vilicom dobro umutimo.
Na zagrijanom maslinovom ulju prvo četrdesetak sekundi do maksimalno jednu minutu pržimo ciklu koju smo gulilicom narezali na tanko.
Nakon toga po cikli prospemo jaja. Nakon cirka jedne minute na jaja i ciklu stavimo trakice ovčjeg sira koje smo narezali. Po trakicama ovčjeg sira stavimo sitno nasjeckani ružmarin.
Nakon toga smanjimo vatru pa nakon jedne minute preklopimo naš omlet na pola, serviramo da na ravan plitki tanjur i pojedemo. Da. Dobar vam tek dragi ljudi! Vaš Outlaw
Damjan Bistričić, u svijetu gastronomije poznatiji kao The Outlaw Chef, profesor je talijanistike, kuhar, chef de cuisine...
Svake subote The Outlaw Chef donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre.
U svom kulinarskom izričaju primjenjuje "art brut" stil kuhanja, kojeg je ujedno i začetnik, a inspiraciju za svoje kulinarske kreacije nalazi upravo u likovnom smjeru "le art brut".
Na svom Instagram profilu svakodnevno objavljuje razne zanimljivosti i kulinarske savjete.