kuhajte s glasom istre

Recept dana: Fritule s jogurtom

| Autor: Glas Istre
Fritule s jogurtom (foto: Fini recepti)

Fritule s jogurtom (foto: Fini recepti)


U Istri je običaj da se fritule rade u dane Božića. Obično im se dodaje rakija i korica limuna, a mogu sadržavati i grožđice.

Sastojci:

  • jogurt, 200 ml
  • jaja, 2
  • šećer, 40 g
  • vanilin šećer, 1 vrećica
  • prašak za pecivo, 12 g
  • glatko brašno, 300 g
  • rum, 30 ml
  • šećer u prahu

Priprema: 

U zdjelu prosijemo brašno i prašak za pecivo, dodamo šećer, vanilin šećer, jogurt, rum, jaja i sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu.

Dobivenu smjesu prekrijemo tanjurom i ostavimo da odstoji 15-ak minuta.

U posudi iznad vatre zagrijemo ulje na 175°C.

Pomoću jedne jušne žlice zagrabimo malo pripremljene smjese, a pomoću druge žlice smjesu guramo u vruću duboku masnoću.

Fritule pržimo do zlatno žute boje, izvadimo ih na kuhinjski papir da upije višak masnoće od prženja.

Još vruće posipamo šećerom u prahu.

(Izvor: Fini recepti)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter