kuhajte s glasom istre

Recept dana: Rižoto na milanski način

| Autor: Glas Istre
Foto: Fini recepti

Foto: Fini recepti


Srednje kalorično jelo za četiri osobe koje je gotovo za 45 minuta.

Sastojci:

  • riža, 300 g
  • goveđa moždina, 50 g
  • maslac, 70 g
  • luk, 1 glavica
  • parmezan, 50 g ribanog
  • šafran, 1 prstohvat
  • bijelo vino, 1 dl suho
  • temeljac mesne juhe, 500 ml više ili manje po potrebi
  • maslinovo ulje
  • sol i papar

Priprema:

Goveđu moždinu izvadimo iz kosti i sitno nasjeckamo.

U loncu za kuhanje rastopimo polovicu maslaca, dodamo sitno kosani luk, goveđu moždinu te malo soli i papra.

Kada luk dobije zlatno žutu boju dodamo rižu, bijelo vino te pustimo da vino ispari.

Ostavimo nekoliko minuta pirjati, a zatim malo po malo uz stalno miješanje dolijevamo vruću juhu.

Na polovici kuhanja dodajemo šafran pomiješan sa malo juhe.

Skinemo rižoto sa vatre dok nije sasvim suh, dodamo preostali maslac i ribani parmezan.

Ostavimo da stoji poklopljen, sa strane, nekoliko minuta da se sastojci prožmu.

(Izvor: Fini recepti)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama