KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Kremšnite za nedjeljno poslijepodne

| Autor: Glas Istre
Kremšnite (foto: Fini recepti)

Kremšnite (foto: Fini recepti)


Nedjeljno poslijepodne zasladite ukusnim kremšnitama. 

Sastojci: 

  • lisnato tijesto, 250 g
  • jaja, 6
  • vanilin šećer, 7 g
  • puding, 1 vrećica od vanilije
  • škrobno brašno, 3 žlice
  • brašno, 3 žlice
  • šećer, 8 žlica
  • šećer u prahu, 50 g
  • mlijeko, 1 l

Priprema: 

Lisnato tijesto otopimo na sobnoj temperaturi, podijelimo ga na dva jednaka dijela te oba dijela razvaljamo na pobrašnjenoj dasci na veličinu lima u kojem ćemo slagati kremšnite.

Obije polovice zatim (jednu po jednu) ispečemo u pećnici zagrijanoj na 220°C sa obiju strana do zlatno žute boje.

U dvije zasebne zdjele odvojimo bjelanjke od žumanjaka. U zdjelu sa žutanjcima ulijemo 200 ml mlijeka, dobro izmiješamo pjenjačom i redom dodajemo ostale sastojke stalno miješajući i pazeći da ne ostanu grudice (prašak za puding, škrobno brašno, prosijano brašno, te vanilin i običan šećer).

Sada u loncu zavrite 8 dl mlijeka, polako i uz stalno miješanje dodajemo pripremljenu smjesu, te sve zajedno dalje uz stalno miješanje kuhamo nekoliko minuta odnosno dok ne zgusne (gotovu kremu maknemo sa vatre).

Sada od bjelanjaka istučemo čvrst snijeg i nježno ga umiješamo u još vruću kremu.

Jednu koru lisnatog tijesta izrežemo na veličinu dna četvrtaste posude sa stjenkama i na nju izlijemo zgotovljenu kremu za kremšnite.

Drugu koru narežemo na jednake kvadrate veličine kremšnita (da nam se kasnije kod rezanja kremšnita gornja kora ne uvija i ne lomi) pa njima prekrijemo kremu.

Ovako pripremljene kremšnite ostavimo da se ohlade na sobnoj temperaturi, zatim ih posipamo šećerom u prahu i možemo poslužiti.

(Izvor: Fini recepti)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater