KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Zapečena tjestenina sa sirom i slaninom

| Autor: Glas Istre
Zapečena tjestenina sa sirom i slaninom (foto: Fini recepti)

Zapečena tjestenina sa sirom i slaninom (foto: Fini recepti)


Količina po receptu je za četiri osobe, a priprema traje svega 45 minuta. 

Sastojci: 

  • 2 režanja rezane slanine
  • 225 g tjestenine
  • 1 glavica nasjeckanog luka
  • 1 češanj češnjaka (fino nasjeckani)
  • 340 g cheddar sira (naribani)
  • 30 g maslaca
  • 3 žlice glatkog brašna
  • 475 ml mlijeka

U velikoj dubokoj tavi pecite slaninu na srednje jakoj vatri dok ravnomjerno ne porumeni. Ocijedite je, istrgajte i ostavite sa strane.

Skuhajte tjesteninu da bude al dente u velikom loncu s kipućom slanom vodom te ju ocijedite.

Pirjajte nasjeckani luk i češnjak u tavi srednje veličine. Ugasite vatru, dodajte istrganu pečenu slaninu i ostavite sa strane.

U posudi srednje veličine i na laganoj vatri otopite maslac. Kad se otopi, dodajte mu brašno i neprestano miješajte 2 minute.

Postupno ulijevajte mlijeko i nastavite miješati dok se ne zgusne. Tada umiješajte 2/3 ribanog sira Cheddar i miješajte dok se i to ne otopi.

Pomiješajte kuhanu tjesteninu, pirjano povrće i umak. Ulijte sve to u tepsiju. Pospajte preostalim sirom Cheddar.

Zagrijte pećnicu na 180°C te pecite tjesteninu 15 - 20 minuta, dok se sir na vrhu ne otopi i porumeni. Poslužite toplo.

(Izvor: Fini recepti)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of