KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Pun lonac ukusnog i zasitnog variva za samo 20-ak kuna!

| Autor: Glas Istre
(Ilustracija)

(Ilustracija)


Donosimo vam recept za pripremu finog variva od leće, krumpira i mrkve. Ono je gusto, izdašno i vrlo zasitno, a najbolje je kad se posluži s malo kiselog vrhnja i kriškom tostiranog kruha.

Za pripremu vam trebaju relativno pristupačne namirnice koje se mogu pronaći u većini hladnjaka i smočnica, a koje se mogu nabaviti za otprilike dvadesetak kuna, piše portal zadovoljna.hr.

SASTOJCI:

400 g krumpira

200 g suhe zelene leće

3 mrkve

2 žlice koncentrata rajčice

1 kg rajčice

1 l vode

1 povrtna kocka

1 luk

2-3 češnja češnjaka

1 čajna žličica mediteranske mješavine začina

½ čajne žličice dimljene paprike

sol i papar po želji

biljno ulje za pirjanje

PRIPREMA:

Očistite i narežite luk i češnjak na manje komade. Na manje komade narežite i mrkve.

Na malo biljnog ulja u većem loncu popržite luk i mrkve dok ne omekšaju.

Dodajte i češnjak i pirjajte sve zajedno još oko pola minute.

Dodajte koncentrat rajčice i pirjajte oko dvije do tri minute.

Podlijte s povrtnim temeljcem odnosno s povrtnom kockom koju ste rastopili u litri obične vode.

U lonac dodajte i očišćeni krumpir narezan na kocke veličine oko jednog centimetra.

Ubacite rajčice narezane na manje komade i suhu leću.

Začinite sve s mediteranskom mješavinom, dimljenom paprikom, solju i paprom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter