TZ ŽMINJ

ŽMINJŠTINA DOSTUPNA U VIRTUALNOJ ŠETNJI: Lokacije s atraktivnim kulturnim i vjerskim nasljeđem

U prvoj virtualnoj šetnji može se pogledati Žminj s naglaskom na izdvojene lokacije s atraktivnim kulturnim i vjerskim nasljeđem

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Crkva sv. Antuna Opata

Crkva sv. Antuna Opata


Od sada možete "prošetati" dijelovima Žminja i okolice virtualnom šetnjom 360° koja obuhvaća Žminj i Cere, objavili su iz TZ Općine Žminj. U prvoj virtualnoj šetnji može se pogledati Žminj s naglaskom na izdvojene lokacije s atraktivnim kulturnim i vjerskim nasljeđem.

Tako žminjska virtualna šetnja obuhvaća: Kanoničku kuću iz 16. stoljeća, crkvu sv. Mihovila, crkvu sv. Križa, crkvu sv. Antuna Opata, crkvu sv. Bartula i crkvu sv. Trojstva. Na mobitelu ili laptopu i tabletu može se pogledati prekrasna žminjska Kula, Čakavska kuća, obići Šterna, ali i "prošetati" na divnoj lokaciji pod nazivom Zad kaštela ili se spustiti Štradom.

Situacija u kojoj se cijeli svijet zatekao, gdje nitko ne smije putovati, nagnala je kreativnu žminjsku TZ da se na ovaj način približi potencijalnim gostima, budućim posjetiteljima koji će možda na ovaj način i uživo potražiti upravo pregledavane lokacije. Virtualna šetnja omogućava ulazak u navedene objekte i pregledavanje unutrašnjosti, a sadržaji odnosno lokaliteti su ukratko opisani na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku.

- Kontinuirano ulaganje u unaprjeđenje proizvoda i širenje ponude na području Žminja želja je i cilj rada Općine i TZO, a u svrhu modernizacije i približavanja cjelokupne ponude Žminja. Primjenom novih tehnologija cilj je prezentacija i alokacija svih znamenitosti i baštine, kao i atrakcija svim posjetiteljima, domicilnim i stranim. Projektom virtualne šetnje svim potencijalnim, ali i gostima koji borave ili su se već odlučili za boravak u Žminju nudimo novi, dodatni doživljaj Žminja, istaknuo je Željko Plavčić, načelnik Općine Žminj.

Druga virtualna šetnja Žminjštinom vodi do Cera gdje je moguće zaviriti u crkvu sv. Mateja koja je sagrađena davne 1630. godine, dok je njezin trijem postavljen 1698. godine.

- Virtualna šetnja postala je izuzetno atraktivna i zanimljiva posjetiteljima različitih destinacija, a zbog izazova neizvjesne godine gdje je klasično putovanje otežano ili nemoguće, primjenom novih tehnologija željeli smo udovoljiti potrebama novonastalih putnika koje se mijenjaju u skladu s globalnim trendovima. Na ovakav kreativan način učinili smo Žminjštinu dostupnu svima, napravili smo iskorak u prezentaciji kulturnih znamenitosti, a posjetitelji koji ne mogu uživo posjetiti Žminj i sve njegove kulturne zanimljivosti, mogu putem svojih računala ili mobitela prošetati starogradskom jezgrom Žminja, razgledati unutrašnjost župne crkve i okolnih crkvica, navodi Lenka Šajina, direktorica TZO Žminj.

Virtualnu šetnju i ostale informacije mogu se pregledati na novoj mrežnoj stranici www.tzzminj.hr, ali i na Facebook profilu VisitŽminj, te na Twitteru, Instagramu i YouTube kanalu.

Link na virtualnu šetnju za Cere je tzzminj.hr/index.php/360cere, a za Žminj tzzminj.hr/index.php/360zminj.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum