od Istre preko Rijeke i Like, pa sve do Konavala

PEDALA POD NOGE: Europski novinari cikloturisti prošli hrvatski dio rute EuroVelo8

| Autor: Duška PALIBRK

Na studijskom putovanju po Hrvatskoj su i cikloturistički novinari iz Francuske, Italije, Finske i Slovenije, koje je ugostio HTZ s ciljem promocije hrvatskog dijela EuroVelo8 - Mediteranske biciklističke rute.

- Cikloturizam se prometnuo u jedan od važnih dijelova ukupne turističke ponude i sve se više razvija u svim dijelovima Hrvatske. Sudjelovanjem u EU projektu MedCycleTour, odnosno kroz suradnju na međunarodnoj razini želimo dati dodatan poticaj u daljnjem razvoju i promociji Hrvatske kao atraktivne cikloturističke destinacije, poručio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, dodavši da su u realizaciji ovog studijskog putovanja sudjelovali i TZ-ovi Istarske, Primorsko-goranske, Ličko-senjske, Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije.

Inozemni novinari prešli su na biciklima turu od Istre preko Rijeke i Like, duž čitavog Jadrana, sve do Konavala. U četiri dana prošli su oko 150 kilometara rute EuroVelo8 u Hrvatskoj, posjetivši i atrakcije na tom putu, od pulske Arene do Kuće Velebita, antičke Salone, peljeških vinograda te UNESCO-ovih lokaliteta u Splitu i Dubrovniku. Novinare je, kažu iz HTZ-a, oduševio kontrast hrvatskog priobalja i unutrašnjosti te raznolikost prirodnih ljepota u kombinaciji s bogatom i očuvanom kulturno-povijesnom baštinom i autentičnom eno-gastronomskom ponudom.

EuroVelo 8 - Mediteranska biciklistička ruta povezat će područje od španjolskog Cádiza na zapadu do Grčke i Cipra na istoku i jedna je od 15 transnacionalnih biciklističkih ruta EuroVelo mreže. Smatra se budućom cikloturističkom magistralom Mediterana budući da prolazi kroz čak 11 država. Hrvatski dio rute u dužini od oko 1.100 kilometara prolazi kroz svih sedam priobalnih županija. Cilj projekta MedCycleTour je razvoj i promocija održivog turizma i cikloturizma na Mediteranu.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater