U SRIJEDU

KNJIŽNICA POREČ: Putopisno predavanje o Japanu Maje Klarić

| Autor: Aleta BRATTONI
Ilustracija (Pixabay.com)

Ilustracija (Pixabay.com)


Još jedno u nizu edukativnih, putopisnih predavanja održat će se ove srijede, 15. siječnja, u Gradskoj knjižnici Poreč, na Odjelu za djecu i mlade. Autorica Maja Klarić s posjetiteljima će tako u 18 sati krenuti u pravu japansku avanturu.

U sklopu predavanja naslovljenog "Približavanje zore: put 88 hramova na japanskom otoku Shikoku" Maja Klarić će svoju publiku upoznati s osobnom pričom o drevnom budističkom hodočašću na najmanjem od četiriju japanska otoka. Hodočašće se sastoji od 88 službenih hramova i brojnih drugih svetišta, a podrazumijeva spajanje svih 88, zatvaranjem punog kruga oko otoka.

Osim zapisa autoričinog putovanja, kao i putovanja pjesnika Matsua Basha i redovnika Kukaija, knjiga donosi i osnovne karakteristike tog puta, pripremne i logističke informacije, povijesno-kulturološki kontekst putovanja, opise i legende vezane uz hramove te uvod u budizam i zen-budizam.

Putopis se može čitati i kao spiritualna potraga za promjenom i suočavanje s prolaznošću života, kao duhovno putovanje na više razina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum