GRADSKO NATJECANJE MLADIH CRVENOG KRIŽ

Prvu pomoć najbolje pružaju osnovci sa Stoje i gimnazijalci

| Autor: Borka PETROVIĆ

Za vikend je u Osnovnoj školi Kaštanjer održano 23. gradsko natjecanje mladih Crvenog križa Pule. Sudjelovalo je devet ekipa podmlatka iz osnovnih škola Šijana, Kaštanjer, Juršići, Veli Vrh, Monte Zaro, Stoja, Centar, Vidikovac i "Giuseppina Martinuzzi" te dvije ekipe mladih iz Medicinske škole i Gimnazije.

Najboljom ekipom u kategoriji osnovnih škola pokazala se ona škole Stoja. Drugo mjesto zauzela je ekipa iz škole Veli Vrh, dok su trećeplasirani učenici škole Juršići. U kategoriji mladih pobijedila je ekipa Gimnazije, dok su drugo mjesto osvojili mladi medicinari iz Pule.

Odmjerili su snage u teorijskom znaju o pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, ali i u praktičnim vještinama pružanja prve pomoći. Pobjedničke ekipe odlaze na Međužupanijsko natjecanje Primorsko-goranske i Istarske županije koje će se u Rijeci održati 4. travnja. Također će sudjelovati na pripremama za međužupanijsko natjecanje u Odmaralištu Crvenog križa na Sljemenu.

Iz pulskog CK-a čestitaju pobjednicima i svim sudionicima koji su uložili svoje vrijeme i znanje te volonterima - liječnicima i nastavnicima, sucima na radnim pozicijama, verifikacijskoj i računalnoj komisiji te manekenima i šminkerima koji su izradili realistične rane i ozljede.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter