VRIJEDNO NALAZIŠTE

Nadomak rovinjske ortopedske bolnice OTKRIVENI ZIDOVI ANTIČKE VILE


Zidovi su dugi dvadesetak metara, a visoki do dva metra. Otkopan je samo dio kako bi se otkriće dokumentiralo. Jednog dana, ako bude bilo financijskih sredstava ili ako se bude nešto radilo na tom području, znat će se da su zidovi ovdje i da će se obaviti arheološko istraživanje, kazao je rovinjski arheolog Damir Matošević

 

Tijekom radova na Projektu prikupljanja, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području aglomeracije Rovinj vrijedan više od 223 milijuna kuna koji provodi Odvodnja Rovinj, nadomak ortopedske bolnice "Prim. dr. Martin Horvat" otkrivene su zidine koje su pripadale antičkoj vili.

Nadzor stručnjaka

Radove je pratilo budno oko stručnjaka, rovinjskog arheologa Damira Matoševića, jer je otprije poznato da se upravo na tom području nalazila antička vila. Kad se radovi provode na mjestima koja su potencijalna arheološka nalazišta, uvjetuje se arheološki nadzor da bi, ako se nešto nađe, bilo dokumentirano i zaštićeno od devastacije.

- Zidovi su dugi dvadesetak metara, a visoki do dva metra. Otkopan je samo dio kako bi se otkriće dokumentiralo. Jednog dana, ako bude bilo financijskih sredstava ili ako se bude nešto radilo na tom području, znat će se da su zidovi ovdje i da će se obaviti arheološko istraživanje, kazao je Matošević. (Aleta BRATTONI)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini