OVOG ČETVRTKA

KORONA, KLIMA I KRONIČNO IZVANREDNO STANJE: Predavanje dr. sc. Mladena Domazeta u Sveučilišnoj knjižnici

| Autor: Tea TIDIĆ
Dr. sc. Mladen Domazet

Dr. sc. Mladen Domazet


Ovog četvrtka s početkom u 18 sati, u Sveučilišnoj knjižnici u Puli dr. sc. Mladen Domazet održat će predavanje "Korona, klima i kronično izvanredno stanje". Predavanje se održava u sklopu projekta Zelena knjižnica, a organizator je Društvo bibliotekara Istre.

Ekonomske i društvene posljedice pandemije koronavirusa su nezapamćene. Vlade svjetskih država izjavljuju da su u ratu s virusom i posežu za novim ovlastima kako bi održale društveni poredak i spriječile nekontrolirano širenje virusa.

U novoj knjizi Andreas Malm poziva da primijenimo novonastalo izvanredno stanje na trajnoj osnovi i usmjerimo ga na ozbiljnu globalnu borbu protiv klimatskih promjena, zajedničkog uzroka koji dijele sa sadašnjom pandemijom.

Odrastnička zajednica s druge strane poziva da i mi sami osporimo svakodnevnu logiku stalno rastuće proizvodnje i potrošnje samo da bi se održao ovakav sustav. Kroz razgovor o dvije knjige razgovarat ćemo i o sebi i svojoj sutrašnjici.

Dr. sc. Mladen Domazet diplomirao je fiziku i filozofiju na Sveučilištu u Oxfordu i doktorirao u znanstvenom polju filozofije (filozofija znanosti) na Sveučilištu u Zagrebu. Interesiraju ga istraživanja znanstvenog objašnjenja, objasnidbenih pojmovnih okvira i društvenih stavova u teoriji odrasta.

Objavljeni mu radovi pokazuju širok spektar interdisciplinarnih istraživačkih interesa, od analiza Wikipedija kao kompleksnih mreža, preko enciklopedijskih natuknica u Filozofskom leksikonu i komparativnih istraživanja obrazovnih kurikuluma, do recentnih istraživačkih članaka o održivosti i odrastu.

Trenutno se bavi istraživanjem održivosti i dispozicijama odrasta u malim semiperiferijskim društvima te ekološkim aspektima društvene stratifikacije u Hrvatskoj.

U knjižnici je obvezno nošenje zaštitne maske, mjerenje temperature na ulasku, držanje razmaka kao i dezinfekcija ruku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum