U ČETVRTAK

TEHNOLOŠKI SUVERENITET U ODRŽIVOJ POLJOPRIVREDI: Online predavanje Brune Motika

| Autor: Glas Istre
Bruno Motik

Bruno Motik


Permakulturni dizajner Bruno Motik održat će u četvrtak, 12. studenog u 17 sati online predavanje "Tehnološki suverenitet u održivoj poljoprivredi" koje će se moći pratiti na poveznici https://ovh.unipu.hr/b/iva-cru-adp.

Predavanje se održava u sklopu projekta Zelena knjižnica organizira Društvo bibliotekara Istre i Sveučilišna knjižnica u Puli.

U predavanju "Tehnološki suverenitet u održivoj poljoprivredi" Bruno Motik razmatrat će načine kako visokotehnološka rješenja približiti pokretu održive i regenerativne poljoprivrede, kako organizirati lokalnu proizvodnju poljoprivrednih uređaja te kako ujediniti inteligenciju prirode s umjetnom inteligencijom s ciljem stvaranja plodnih, regenerativnih ekosustava koji pohranjuju atmosferski ugljik u tlo stvarajući ga sve plodnijim. Također, istraživat će što znače pojmovi "open source" i "appropriate technology" u modernom poljoprivrednom kontekstu.

Bruno Motik je permakulturni dizajner, varioc, dizajner alata, edukator i "maker". Njegova misija je razviti tehnologiju koja će podržati regenerativne poljoprivrednike, vrtlare, praktikante permakulture, ekološke proizvođače i ostale ljude koji su svoj život posvetili održivim upravljanjem ekosustavima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater