ONLINE U ČETVRTAK

Predavanje Nikole Biliškova "Poricanje znanstvenih činjenica: TKO ZNA SVE I TKO NE ZNA (GOTOVO) NIŠTA?"

| Autor: Tea TIDIĆ
Dr. sc. Nikola Biliškov (Foto: Facebook)

Dr. sc. Nikola Biliškov (Foto: Facebook)


Dr. sc. Nikola Biliškov će u četvrtak, 29. listopada, u 17 sati održati online predavanje "Poricanje znanstvenih činjenica: Tko zna sve i tko ne zna (gotovo) ništa?" koje će se moći pratiti na poveznici http://ovh.unipu.hr/b/bra-mjj-npg.

Predavanje u sklopu projekta Zelena knjižnica organizira Društvo bibliotekara Istre i Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković".

Znanost je oduvijek praćena poricanjem, tako da primjere poricanja i iskrivljavanja znanstvenih spoznaja možemo pronaći u svim znanstvenim područjima i disciplinama.

No, poricanje znanosti poprima svoje ozbiljne oblike kad se ono odnosi na spoznaje što na bilo koji način utječu na kvalitetu našeg života. U tom su smislu vrlo ilustrativna poricanja klimatskih promjena, ali i protivljenje epidemiološkim mjerama vezanim uz COVID-19, protivljenje cijepljenju i drugo.

No, što znanost kaže o poricanju znanstvenih činjenica? Koji su njegovi temeljni uzroci? Zašto je ono toliko rašireno? Kako mu se možemo efikasno suprotstaviti? Na ovom predavanju pokušat će se odgovoriti na ta i još neka pitanja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum