OVOG ČETVRTKA

SAČUVATI SJEME IZ VLASTITA VRTA: Online predavanje Sendy Osmičević

| Autor: Tea TIDIĆ
Sendy Osmičević, permakulturistica i okolišna aktivistica (Foto: Facebook)

Sendy Osmičević, permakulturistica i okolišna aktivistica (Foto: Facebook)


U organizaciji Društva bibliotekara Istre i Sveučilišne knjižnice Pula i u sklopu projekta Zelena knjižnica, ovog četvrtka u 17 sati održat će se online predavanje "Sačuvati sjeme iz vlastita vrta".

Predavanje će održati permakulturistica i okolišna aktivistica Sendy Osmičević.

Iako je u današnje vrijeme u ponudi trgovina dostupno razno povrće, plodovi povrća iz vlastitog vrta često su puno ukusniji. Svatko tko ima povrtnjak ili cvjetnjak, može sam proizvoditi organsko sjeme svojih najdražih kultivara.

Važno je napomenuti da se takvo sjeme, tijekom više generacija adaptira na mikro uvjete vašeg vrta, a sakupljanjem sjemena i pravilnim skladištenjem uštedjeti ćete novac te imati kvalitetno sjeme za sljedeću sezonu.

Kako biramo biljke za sjeme, gdje čuvamo sjeme, koliko često moramo regenerirati skladišteno sjeme, kada je sjeme suho, načini čišćenja sjemena, testiranje klijavosti, kako zaštititi sjeme i još puno toga vezano uz sjeme - samo su neke od tema o kojima će biti govora na predavanju.

Permakulturistica i okolišna aktivistica Sendy Osmičević magistrirala je Urbano šumarstvo, zaštitu okoliša i prirode, završila 72-sati tečaj permakulture i permakulturnu akademiju te odradila stručno osposobljavanje u ZMAG-u. Trenutno u ZMAG-u radi kao voditeljica na projektu "Društvena banka sjemena".

Predavanje se može pratiti na linku: https://ovh.unipu.hr/b/iva-cru-adp

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini