OPĆINSKO VIJEĆE SVETE NEDELJE

Donesen PRAVILNIK O DODJELI STIPENDIJA - Roditelji ne moraju imati prebivalište u općini


Općinsko vijeće Sveta Nedelja donijelo je Poslovnik o radu. Vijećnik Istarskih demokrata Mario Blećić predložio je amandmane od kojih je usvojen onaj o mogućnosti formiranja zajedničkog kluba vijećnika od nezavisnih i stranačkih lista. Usvojen je i amandman o sazivanju međustranačkog dogovora na način da se pozivaju predstavnici svih lista u vijeću.

Jednoglasno i bez rasprave donesen je novi Pravilnik o dodjeli stipendija učenicima i studentima općine Sveta Nedjelja. U odnosu na stari Pravilnik, novim nije uvjetovano da roditelji učenika, odnosno studenta imaju prebivalište na području općine Sveta Nedelja. Novost je i odredba da stipendist promjenom prebivališta (izvan područja općine) gubi pravo na daljnju isplatu stipendije. Inače, visina stipendije iznosi 700 kuna za studente a 500 kuna za učenike.

Na aktualnom satu, odgovarajući na pitanje vijećnika Mladena Vlačića iz SDP-a, kada se planiraju izmjene i dopune Urbanističkog plana, općinski načelnik Gianvlado Klarić rekao je da se na tome radi i da je riječ uglavnom o zakonskim izmjenama i usklađivanju sa Prostornim planom Istarske županije.

Blečić je od načelnika zatražio uvid o troškovima vode, struje, prometnice, nadzoru i financijsku dokumentaciju oko izgradnje novog Dječjeg vrtića u Vrećarima, a na pitanje Susie Blašković iz IDS-a-HNS-a, kada će vrtić početi raditi, Klarić je odgovorio da ostaje stari datum 1. prosinca. Na pitanje nezavisnog Miljenka Vidića sa Vidićeve liste zašto u povodu Dana općine nisu dodijeljene općinske nagrade i priznanja, predsjednik Vijeća Valter Golja (IDS-HNS) rekao je da jednostavno na raspisani natječaj nije stigao nijedan prijedlog Komisiji za dodjeli općinskih priznanja. Luka Klapčić( IDS-HNS) pitao je kada će općinska Turistička zajednica dobiti direktora na što je načelnik rekao da je za tu funkciju izabrana Milena Katičić Miletić. Na Klapčićev upit o izgradnji nogostupa u Nedešćini, Klarić je odgovorio da ta investicija ne može biti planirana u naredne tri godine jer je riječ o velikim sredstvima. (Branko BIOČIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater