RAVNATELJ OSNOVNE ŠKOLE TONE PERUŠKO

Cinkopan: "Događaj u četvrtak nije bio izolirani slučaj, već kap koja je prelila čašu"

| Autor: Helena MOSTARKIĆ GOBBO
Ravnatelj Kristijan Cinkopan / OŠ Tone Peruško

Ravnatelj Kristijan Cinkopan / OŠ Tone Peruško


Vezano za nemile scene u pulskoj OŠ Tone Peruško, o čemu više možete čitati ovdje i ovdje, ravnatelj škole Kristijan Cinkopan tvrdi da nije bilo neadekvatnog postupanja prema učenicima, pa tako niti prema problematičnom dječaku.

"Budući da su u navedeni slučaj uključene i druge instance, a riječ je o malodobnom djetetu, učeniku naše škole, ne mogu iznositi pojedinosti", naveo je Cinkopan.

Potvrdio je, međutim, da je jučer na nastavi bilo tek dvoje djece iz navedenog razrednog odjela te da ostala djeca nisu došla u školu. O razlozima njihova nedolaska, kaže, ne želi kalkulirati.

"Svaki roditelj, prema pravilniku, može do tri dana ostaviti svoje dijete kući i onda to pravdati kako on misli da treba", rekao je Cinkopan.

O konkretnom slučaju ravnatelj je kratko komentirao da je škola u kontaktu s nadležnim Ministarstvom i Agencijom za odgoj i obrazovanje te najavio sastanak. Potvrdio je da je škola svim relevantnim institucijama prijavila sve što se dogodilo, ali da događaj u četvrtak nije bio izolirani slučaj, već "kap koja je prelila čašu".

"Mi se susrećemo sa stravičnim optužbama, ali sve je prijavljeno institucijama, od dječje pravobraniteljice, preko Agencije i Ministarstva obrazovanja do MUP-a i Centra za socijalnu skrb", rekao je Cinkopan.

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja potvrdili su da su upoznati sa slučajem, odnosno da im obratio se otac djeteta. Ističu da su zatražili očitovanje ravnatelja Osnovne škole Tone Peruška te da su ga zaprimili.

"Na temelju očitovanja zatražen je žurni stručno-savjetodavni posjet savjetnika Agencije za odgoj i obrazovanje", stoji u odgovoru Ministarstva.

Iz Agencije za odgoj i obrazovanje, međutim, do zaključenja ovog teksta nismo dobili odgovor. Na neka pitanja odgovori bi se mogli doznati po završetku današnjeg sastanka.

Budući da je Grad Pula osnivač osnovnih škola na području grada, za komentar smo upitali i gradonačelnika Filipa Zoričića.

"Ravnatelj me izvijestio o svemu, rekao mi je da je škola obavijestila sve meritorne institucije o situaciji koja se dogodila i škola je napravila sve što je u njihovoj moći", rekao je Zoričić. Istaknuo je da će o rezultatima sastanka koji će škola održati s Agencijom za odgoj i obrazovanje, ali i nakon razgovora i analiza, škola obavijestiti gradski Upravni odjel za društvene djelatnosti i mlade.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter