SITUACIJA U ŠKOLI TONE PERUŠKO

U razredu u kojem je eskalirao problem s dječakom danas nije bilo nijednog učenika na nastavi. Dječak je privremeno udaljen i prijeti mu strogi ukor

| Autor: Marcello Rosanda
OŠ Tone Peruško (snimio Dejan Štifanić)

OŠ Tone Peruško (snimio Dejan Štifanić)


Učenik s teškoćama nižeg razreda OŠ Tone Peruška u Puli zbog čijeg je ponašanja prošlog tjedna eskalirao problem, udaljen je s nastave do kraja ovog mjeseca te je pokrenut postupak da mu se izrekne pedagoška mjera strogog ukora zbog, kako je obrazloženo, nasilnog ponašanja koje je rezultiralo emocionalnim posljedicama za ostale učenike i učiteljicu, neslužbeno saznajemo.

"Vjerujem da će sutra (danas, op.n.) djeca doći u školu, a i roditelje smo pozvali da svoju djecu pošalju na nastavu jer smatram da smo osigurali sigurno okruženje i normalne uvjete za rad. Djeci je mjesto u školi, a ne kod kuće. Druge informacije vam ne mogu dati jer se tiču samo roditelja, škole i nadležnih institucija. Jučer (utorak, op.n.) smo imali sastanak s defektologom iz Agencije za odgoj i obrazovanje, dobili smo neke smjernice i upute te vjerujem da ćemo napraviti ono što je najbolje za to dijete i za svu ostalu djecu", kazao je jučer ravnatelj škole Kristijan Cinkopan.

Podsjetimo, najprije su dječak, a potom i njegov otac, prošlog četvrtka napravili incident u razredu. Dan kasnije učenici tog razreda otišli su na ranije planirani izlet, ali ne i učenik s teškoćama. U ponedjeljak se pak na nastavi pojavio samo učenik s teškoćama i još jedno dijete, a u utorak je učenik s teškoćama u razredu bio sam. Roditelji, naime, nisu htjeli poslati djecu u školu dok se ne riješi situacija s dječakom s teškoćama koja traje već neko vrijeme, a sada je kulminirala.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter