U OSNOVNOJ ŠKOLI U PULI

Učenik i njegov otac prošli tjedan napravili incident u razredu. Na nastavu zbog straha jučer došlo samo dvoje od 18 učenika

| Autor: Helena Mostarkić Gobbo
Osnovna škola Tone Peruško (snimio Dejan Štifanić)

Osnovna škola Tone Peruško (snimio Dejan Štifanić)


Gotovo cijeli razred jučer nije došao na nastavu u Osnovnu školu Tone Peruška u Puli zbog, kako neslužbeno doznajemo, problematičnog ponašanja jednog učenika! Riječ je, naime, o jednom trećem razredu koji pohađa 18 učenika, od kojih se u ponedjeljak na nastavi pojavilo tek dvoje.

Jučerašnjem nedolasku na nastavu, saznajemo, prethodio je nemili događaj koji se odvio u četvrtak u razrednoj učionici, koji je, prema riječima ravnatelja škole Kristijana Cinkopana, bio "kap koja je prelila čašu" te je slučaj prijavljen nadležnim institucijama. Iz pouzdanih izvora doznajemo da je učenik tog razreda ozlijedio učiteljicu i uništio dio školskog inventara, nakon čega je otac djeteta pozvan da dođe po njega u školu. Prema informacijama kojima raspolažemo, otac se navodno učiteljici unosio u lice i vikao pred ostalim učenicima te je slučaj prijavljen policiji.

Glasnogovornica Policijske uprave istarske Suzana Sokač potvrdila je da je u četvrtak u prijepodnevnim satima, oko 11.30 sati, došlo do incidenta u školi, radi čega je protiv jednog roditelja, a kako neslužbeno doznajemo, riječ je o ocu od ranije problematičnog dječaka, podnijet optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Otac je, kako doznajemo, u školi vikao na učiteljicu, no prema onome što je policija dosad utvrdila, nisu utvrđeni elementi kaznenog djela.

Više o temi možete čitati ovdje i ovdje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater