GLAS ISTRE EKSKLUZIVNO DOZNAJE

Nakon što ga je gradonačelnik Filip Zoričić zabranio, pazinski sud odlučio o sudbini koncerta narodnjačke glazbe u pulskom Domu sportova

| Autor: Marcello ROSANDA
Plakat koncerta

Plakat koncerta


Koncert narodnjačke glazbe u pulskom Domu Sportova Mate Parlov, kojeg je gradonačelnik Pule Filip Zoričić nedavno zabranio, ipak se neće održati, odlučio je Trgovački sud u Pazinu, odnosno sudac Damir Rabar.

Podsjetimo, nakon što je Glas Istre prvi pisao o toj temi koja se brzinom svjetlosti proširila po cijeloj regiji, priča je dobila i svoj pravosudni krak, pa je agencija Hiljadarka, odnosno tvrtka Cimar production kao organizator koncerta, podnijela tužbu Trgovačkom sudu u Pazinu protiv gradskog poduzeća Pula Sport, vlasnika i upravitelja dvorane u kojoj su trebali nastupiti Duško Kuliš i prijatelji - Dragan Kojić Keba, Ana Bekuta i Zorana Mićanović.

Jer, gradonačelnik Zoričić svojim je utjecajem omogućio zabranu održavanja koncerta, koji je bio već gotovo rasprodan, jer mu se ne sviđa ta vrsta glazbe. U međuvremenu, organizator i Pula Sport već su bili sklopili ugovor i počeli se dogovarati o tehničkim detaljima.

Kako bilo, organizatori su kao nadoknadu za financijsku štetu tražili privremenu mjeru kojom bi se omogućilo održavanje koncerta 25. ožujka, te su usput najavili da bi u tom slučaju odustali od daljnjih postupaka, točnije od novčanih potraživanja.

Međutim, sud je utvrdio da u konkretnom slučaju nisu ispunjene pretpostavke za određivanje predložene privremene mjere o održavanju koncerta, pa je za pretpostaviti da će organizator nesuđenog koncerta ići dalje s tužbom, ali ovaj put za naknadu štete.

Valja istaknuti da sud nije, naravno, u svom odlučivanju uzimao u obzir glazbeni žanr, već se radi o primjeni prava gdje, u ovom konkretnom slučaju, nisu postignute pretpostavke za prihvaćanje privremene koju je tražio organizator koncerta.

USKORO OPŠIRNIJE

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater