NIŠTA OD NARODNJAKA

Iz tvrtke Hiljadarka otkrivaju kako su komunicirali sa Zoričićem nakon što je zabranio njihov koncert u Puli

| Autor: Marcello ROSANDA
Izvođači kojima Pula nije suđena

Izvođači kojima Pula nije suđena


Iz tvrtke Hiljadarka, koja je organizirala koncert u pulskom Domu sportova kojeg je na koncu zabranio gradonačelnik Filip Zoričić, otkrivaju i kako se odvijala komunikacija s njim.

Ističu da su u kontakt stupili nakon informacija da je zabranio koncert, prvo putem poruka.

"Komunikacija je od početka s njegove strane išla u isključivo neprijateljskom i veoma bahatom stilu. Ostali smo iznenađeni da gradonačelnik jednog velikog grada komunicira na takav način te samovoljno odlučuje o privatnim projektima, donosi ogroman gubitak, vrši diskriminaciju te se ponaša kao lokalni šerif, ističući svoje stavove da je okrenut vjeri. Međutim, kako zna cjelokupna javnost, vjera se ne iskazuje na takav način", ističu iz Hiljadarke, dodavši da će svoja prava potražiti i na sudu.

Napominju da im nije jasno kako u 21. stoljeću netko može samovoljno donositi odluke zbog nekih osobnih stavova, a na štetu organizatora i publike, koja je, kako kažu, s velikim oduševljenjem očekivala ovaj koncert.

"Naglašavamo da su brojni posjetitelji iz drugih dijelova zemlje rezervirali i smještaj koji im sada propada. Također, tu su i naša novčana sredstva koja su utrošena, gubitak bankarskih i kartičnih provizija prilikom povrata novaca od ulaznica. Napravljena nam je nesaglediva šteta. Naši partneri i izvođači ne mogu ugovoriti nastup na drugom mjestu u tako kratkom roku, pa smo koncert prisiljeni preseliti na lokaciju mnogo manje platežne moći. Ovim samovoljnim odlukama načinjen nam je izuzetno velik gubitak financijske prirode, kao i rušenje kredibiliteta našeg branda Hiljadarka", ističu iz tvrtke.

"Također napominjemo da navedeni izvođači nisu turbofolkeri već pjevači narodne glazbe. I da jesu, ne bi trebalo biti problema. Navedene izvođače dovodimo u druge krajeve i apsolutno nema nikakvih problema da nastupaju, a u Puli to ne mogu", zaključuju iz Hiljadarke, s potpisom glasnogovornice Jasminke Đurman.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter