DRUGA JAVNA DRAŽBA

Umaški HOTEL KRISTAL prodaje se za nešto VIŠE OD 91 MILIJUN KUNA


Danas će se održati druga javna dražba stečajnog dužnika Punta Internacionala sa sjedištem na šetalištu Vladimira Gortana 38, odnosno novi pokušaj prodaje umaškog hotela Kristal s pripadajućim pokretninama. Dražba će se održati u zgradi Općinskog suda u Bujama. Na prvoj javnoj dražbi 30. srpnja nije bilo zainteresiranih kupaca, pa je stečajni upravitelj Dražen Ezgeta iz Poreča utvrdio novi datum dražbe.

Najmanji iznos 45,6 milijuna kuna

Utvrđena vrijednost hotela s pripadajućim dijelovima procijenjena je na 91.377.965 kuna. Od tog iznosa 88.936.900 kuna odnosi se na nekretnine, a 2.441.065 kuna na pripadajuće pokretnine. Budući da se radi o drugoj javnoj dražbi, nekretnine se ne mogu prodati za manje od polovine utvrđene vrijednosti, odnosno 45.688.982 kuna.

Kupac je dužan platiti ukupan iznos u roku od 60 dana od dražbe, u protivnom će se prodaja oglasiti nevažećom, a iz položene jamčevine će se namiriti troškovi nove prodaje i nadoknaditi nastala razlika kupovine između prve i nove prodaje. Nekretnine će se dosuditi kupcu koji je ponudio najveću cijenu i ispunio uvjete da mu se dosude nekretnine, ali se nekretnine mogu dosuditi i kupcima koji su ponudili nižu cijenu, ako kupci koji su ponudili veću cijenu ne polože novac u određenom roku. Na javnoj dražbi kao kupci mogu sudjelovati pravne i fizičke osobe koje su do dana ročišta za dražbu dale jamčevinu uplatom iznosa od 10 posto utvrđene vrijednosti nekretnine. (S. B.)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of