ENERGETSKA OBNOVA

NEMA VIŠE HLADNIH ZIDOVA I VLAGE U STANOVIMA Zamijenili im fasade - računi za plin drastično pali


Računi za plin su nam prije bili oko 900 kuna mjesečno, a nakon obnove su između 250 i 300 kuna, što znači da nam je ušteda najmanje 600 kuna mjesečno. Rata kredita za obnovu iznosi 330 kuna pa ispada da imamo, pored kvalitetnijeg života, i veliku uštedu na mjesečnoj razini od skoro 300 kuna, prenosi nam iskustvo energetske obnove zgrade Gordana Fabian, stanarka Verude 27

"Moram reći da je ideja da saniramo fasadu na našoj zgradi primljena s velikim odobravanjem svih suvlasnika. Naime, godinama smo imali problema s hladnim zidovima i vlagom u stanu te već dotrajalom stolarijom, tako da je najveći problem bila nemogućnost da kvalitetno zagrijemo ili ohladimo prostor. Mi smo pored fasade te toplinske izolacije poda (u visokom smo prizemlju) i krova, naknadno promijenili i kompletnu stolariju. Do sada smo stan grijali prvo na drva, pa klimom, a na kraju je na red došao i plin. Računi za plin su nam prije bili oko 900 kuna mjesečno, a nakon obnove su između 250 i 300 kuna, što znači da nam je ušteda najmanje 600 kuna mjesečno", prenosi nam iskustvo energetske obnove zgrade Gordana Fabian, stanarka Verude 27.

Bolji život

- Rata kredita za obnovu fasade i krova, bez prozora, iznosi 330 kuna, pa ispada da imamo, pored kvalitetnijeg života, i veliku uštedu na mjesečnoj razini od skoro 300 kuna. Maknuli smo sve tepihe iz stana, trošimo manje energije, imamo uštedu i moram reći da smo jako zadovoljni rezultatima energetske obnove, zaključuje gospođa Fabian.

Sve se više suvlasnika pulskih višestambenih zgrada odlučuje na obnovu zgrada. Niži režijski troškovi i veća vrijednost nekretnine te ugodniji boravak u takvih zgradama razlog su sve veće želje za obnovom pulskih stambenih objekata. Upravitelj zgrade na adresi Veruda 27 je pulska tvrtka Euro Style, koja je kroz dva javna poziva Ministarstva povukla više od 6,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava za osam višestambenih objekata, od čega su šest u Puli. Najbolji primjer njihovih obnova zgrada su zdanja u Divkovićevoj ulici, nekadašnje plavo-žute zgrade. Na javnom pozivu Ministarstva graditeljstva Euro Style je povukao čak pet milijuna kuna za zgrade u Divkovićevoj ulici 3 i 5 te u Ulici Castropola 12 i 14. (Goran ROJNIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter