uskoro početak radova

Pulska tvrtka povukla više stotina tisuća eura bespovratnih sredstava za energetsku obnovu zgrada. Saznajemo koje zgrade će se obnoviti

| Autor: Jelena MILOVIĆ
Pula iz zraka (foto: Grad Pula)

Pula iz zraka (foto: Grad Pula)


Na posljednjem natječaju "Energetske obnove višestambenih zgrada" Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, bespovratna sredstva dodijeljena su čak za četiri zgrade kojima upravlja pulska tvrtka Euro style upravljanje nekretninama d.o.o., u skladu s definiranim uvjetima i kriterijima, ali i po principu najbržeg prsta.

Naime, doći do bespovratnih sredstava za energetsku obnovu višestambenih zgrada nije nimalo lagan zadatak koji, osim dobrog i stručnog projektnog prijedloga i ostvarenih bodova, nekad ovisi samo o najbržem prstu. Upravo je sve navedeno zadovoljila ova pulska tvrtka - upravitelj, a pojedinosti nam je otkrila vlasnica i direktorica Suzana Stanković.

Prošli su na natječaju za energetsku obnovu - integralnu obnovu, koja uključuje toplinsku izolaciju ovojnice zgrade - fasade i krovova te mogućnost promjene prozora, za što se preko natječaja dobiva 60 posto bespovratnih sredstava od ukupnog iznosa investicije. Sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dobivena su za zgrade na sljedećim adresama: Barbalićeva 7, Marulićeva 25, 27, 29 - Nazorova 20, 22, 24 u Puli te Prilaz Griža 1 te Vitezićeva 2 i 4 u Labinu.  

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter