Energetska obnova

Najružnija zgrada u centru Pazina dobiva novu fasadu

Rok za dostavu ponuda za energetsku obnovu bivše robne kuće je do 14. ožujka, dok će se početak izvođenja radova utvrditi uvođenjem odabranog ponuditelja u posao, a što bi prema sadašnjem planu trebalo biti već u travnju ili svibnju

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Zgrada bivše robne kuće na Trgu slobode

Zgrada bivše robne kuće na Trgu slobode


Prošli tjedan pokrenut je postupak nabave radova energetske obnove višestambene zgrade u samom središtu grada, one na Trgu slobode, a uskoro se očekuje i pokretanje postupka nabave radova energetske obnove i za višestambenu zgradu na Dršćevci (13 A, B i C).

Rok za dostavu ponuda za energetsku obnovu bivše robne kuće je do 14. ožujka, dok će se početak izvođenja radova utvrditi uvođenjem odabranog ponuditelja u posao, a što bi prema sadašnjem planu trebalo biti već u travnju ili svibnju.

Po provedenom javnom pozivu za dostavu projektnih prijedloga "Energetska obnova višestambenih zgrada" suglasnost će se tražiti pri Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine i Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Za obje su zgrade potpisani ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. - 2026.

Energetsku obnovu, u ime i za račun suvlasnika zgrada, vodi trgovačko društvo Pazin d.o.o. za građevinarstvo, inženjering i poslovanje nekretninama. Ukupna vrijednost investicija za obje zgrade je oko 1,3 milijuna eura, dok bespovratna sredstva iznose oko 780 tisuća eura.

Radovi energetske obnove provodit će se u svrhu poboljšanja energetske učinkovitosti, a izvedba radova na rekonstrukciji vanjskih ovojnica (fasada) tih višestambenih zgrada uključuje; povećanje toplinske zaštite vanjskog zida, ravnog krova, stropa iznad vanjskog zraka, poda iznad negrijanog prostora te zamjenu vanjske stolarije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter