KAŠTELIRSKI OBITELJSKI RESTORAN
PROLJEĆE JE VEĆ STIGLO U ŽARDIN: Francuska veza grampera i vrtova s maslinama, lozama i voćkama
Jedan od mlađih restorana sjeverozapadne Istre, Žardin u Kašteliru, vode otac Valerio i sin Klaudio Perković, uz pomoć Valeriove supruge Deline, Klaudiove supruge Gioie i sestre mu Nataše. Cijela je obitelj uključena u posao, jer zajednička im je strast i ljubav prema kuhanju, a ugostiteljstvo je dugogodišnja obiteljska tradicija. Ranije je Valerio Perković godinama vodio restoran u unajmljenom prostoru jednog hotela u Lanterni, no kad se porečka Riviera, koja je upravljala cjelokupnim turizmom u tom dijelu Istre, ugasila, i kad je na njenim temeljima kasnije izrasla tvrtka Valamar, poslovna politika tvrtke se promijenila i njezini prostori više nisu davani u najam privatnim ugostiteljima. Valerio Perković je na taj čin zapravo odahnuo, jer odavno je htio napraviti vlastiti restoran u kome će sam moći kreirati ponudu na bazi istarskih tradicijskih jela.