STRANI DRŽAVLJANIN

Zaustavljen u rutinskoj kontroli, a ispostavilo se da je počinio hrpu prekršaja, i to ne samo prometnih. Sud ga je kaznio s DESET DANA ZATVORA. Doznajemo zašto je "zaglavio"

| Autor: Portal Glas Istre
(Arhiva)

(Arhiva)


Pulska prometna policija zaustavila u nedjelju je, oko 3.50 sati, na kolniku Mornaričkog trga zaustavila Opel Astru pulske registracije kojom je upravljao 26-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine.

Ispostavilo se da je vozač sjeo za upravljač pod utjecajem 2,21 promila alkohola, i to za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole radi već počinjenog prometnog prekršaja. Policijskim službenicima odbio je dati na uvid putnu ili drugu ispravu, a kod sebe je imao i 0,45 grama amfetamina.

Utvrđeno je da je kao stranac na odobrenom boravku u Hrvatskoj bio dužan zamijeniti inozemnu vozačku dozvolu za hrvatsku, a što nije učinio.

Radi počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometna na cestama, Zakona o strancima i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, protiv 26-godišnjaka je podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu, koji mu je odradio zadržavanje u zatvoru u trajanju od deset dana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater