ZAGREB

Izložba "Lorem Ipsum" Teute Gatolin u zagrebačkoj Galeriji VN

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Zagrebačka umjetnica Teuta Gatolin predstavlja na izložbi "Lorem Ipsum", koja se otvara u utorak, 3. ožujka u Galeriji VN, predstavlja radove koje opisuje kao umjetničko je istraživanje o kaosu i njegovim kategorijama, te alter-personama koje ih mogu nastanjivati.

Po njezinim riječima, rad se trenutno manifestira kao prostorna instalacija objekata, digitalnih fotografija, maski i kostima.

Za svoj je rad koristila uglavnom odbačene stvari, "svojevrsne viškove, materijale sa smeća ili dna svakojakih ladica, ideje izbačene iz drugih radova zbog nepriklanjanja, predmete koji imaju potencijal da postanu nešto".

"Kroz manje skulpturalne objekte, napravljene pomoću izmišljenih rituala (poput crtanja i spaljivanja “mentalnih mapi snova i stvarnosti”, te bacanja djela njihova pepela u Savu), pokušala sam formirati tu kvalitetu-kategoriju u materijalu", objasnila je u predgovoru izložbe.

Teuta Gatolin intermedijalna je umjetnica koja u svome radu najčešće istražuje tematike kaosa te onoga što im je blisko. Stvara u medijima prostorne instalacije, objekata, teksta, izvedbe te fotografije.

Izlagala je na skupnim izložbama u galeriji Miroslav Kraljević, Široj, Tehničkom muzeju Nikole Tesle, Prozorima i Pogonu Jedinstvo, te je sudjelovala na festivalima Improspekcije, Tjednu suvremenog plesa, Platformi HR, Perforacijama te Noći muzeja.

Samostalno je izlagala instalaciju Raštimavanje(prostora) u galeriji Greta.

Sa Sonjom Pregrad je surađivala na predstavama DOM, Koreografija utopije: pokret broj 3., a s Ivom Korenčić (Raštimavanje/Fantazme).

Studentica je završne godine diplomskog studija Novih medija pri ALU, gdje je završila preddiplomski studij Animiranog filma i Novih medija. Trenutno radi na umjetničkom istraživanju klimatskih promjena, eko-feminizma te isprepletenosti vrsta

Njezina izložba u Galeriji VN ostaje otvorena do 21. ožujka.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater