POVEĆANA RAZINA RIZIKA

U EU-u 38 UMRLIH OD KORONAVIRUSA. Daleko najviše zaraženih je u našem susjedstvu!

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U zemljama članicama Europske unije do ponedjeljka ujutro 2.100 osoba je zaražena koronavirusom, a 38 ih je umrlo, objavila je povjerenica za zdravstvo Stella Kyirakides.

"Imamo 2.100 zabilježenih slučajeva koronavirusa u 18 država članica, a do sada je umrlo 38 europskih građana", rekla je Kyirakides na konferenciji za novinare.

Najviše umrlih je u Italiji (35), u Francuskoj dvije osobe a u San Marinu jedna. U Italiji je zabilježeno i najviše zaraženih, blizu 1.700 od ukupno 2.100.

Europska komisija je u ponedjeljak organizirala konferenciji za novinare na temu koronavirusa na kojoj su sudjelovali predsjednica Ursula von der Leyen i još petero povjerenika.

Ursula von der Leyen je rekla da je Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti objavio da je razina rizika "podignuta od umjerene prema povišenoj za stanovnike EU-a".

"To znači da se virus nastavlja širiti", rekla je von der Leyen.

Prema riječima povjerenice za unutarnje poslove Ylve Johansson, nijedna zemlja članica nije objavila namjeru da uvede granične kontrole zbog širenja virusa.

Povjerenik za ekonomske i monetarne poslove Paolo Gentiloni je rekao da je uvoz sirovina iz Kine u Europsku uniju u padu, ali da je još prerano za ocjenu kakve će biti posljedice za gospodarstvo zbog koronavirusa.

Istaknuo je da zemlje članice trebaju imati koordinirani i pravodobni odgovor za suočavanje s ekonomskim posljedicama epidemije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater