LONDON

Službeno kanadsko osiguranje neće štititi Harryja i Meghan

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Princ Harry i njegova supruga Meghan izgubit će službeno kanadsko osiguranje kada idući mjesec prestanu biti 'stariji članovi' kraljevske obitelji, objavila je vlada te zemlje.

Kanadska policija posljednjih je nekoliko mjeseci 'pokrivala je' sigurnosne aranžmane para, točnije dok su ondje provodili odmor i kada su povremeno boravili u toj zemlji.  

No jednom kada započnu s novim poglavljem u svojim životima 31. ožujka, to će završiti, stoji u priopćenju kanadskih vlasti.

"Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa, koji su neko vrijeme proveli u Kanadi, za našu su vladu predstavljali jedinstven slučaj i niz okolnosti bez presedana", stoji u vladinu priopćenju.

"Kraljevska kanadska policija od samog je početka surađivala s kolegama iz Velike Britanije. S obzirom na to da se vojvoda i vojvotkinja trenutačno 'vode' kao međunarodno zaštićene osobe, Kanada ima obvezu po potrebi im zajamčiti sigurnost."

"Kraljevska kanadska policija pomaže gradskoj policiji u poslovima osiguranja vojvode i vojvotkinje tijekom njihovih povremenih boravaka u Kanadi od studenoga 2019. Ta će pomoć prestati u narednim tjednima, u skladu s promjenom njihova statusa", stoji u priopćenju.

Par će dio godine boraviti u Kanadi, a dio u Velikoj Britaniji nakon što se okonča zamršen proces njihova izlaska iz britanskih kraljevskih institucija. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater