ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO / MISTERIOZNI GOLEMI NAPUŠTENI BROD nađen u blizini naftne platforme

| Autor: Glas Istre
(Foto: Screenshot/Royal Thai Navy)

(Foto: Screenshot/Royal Thai Navy)


Golemi oronuli brod, nepoznatog porijekla, pronađen je u blizini naftne platforme u Tajlandskom zaljevu. Osim imena napisanog na kineskom jeziku, na brodu nisu pronađeni nikakvi dokumenti ili bilo kakvi slični tragovi koji bi istražiteljima razjasnili porijeklo plovila, piše Morski.hr.

Dojavu da se u blizini naftne platforme, oko 90 nm jugoistočno od otoka Koh Samui, nalazi sumnjivi napušteni brod imena "Fin Shul Yuen 2" napisanog na kineskom jeziku, tajlandska kraljevska mornarica zaprimila je sredinom prošlog tjedna. Na lokaciju su odmah poslani tegljači i istražitelji.

Foto: Twitter/Royal Thai Navy

Brod dug 80 metara plutao je nagnut na jednu stranu, a istražitelji na njemu nisu pronašli nikakvu dokumetaciju ni teret koji bi otkrio pozadinu situacije. Na brodu je također nedostajao i dio opreme, prenosi The Maritime Executive.

U videu koji su snimili istražitelji vidljiva su teška oštećenja na desnoj bočnoj strani broda, nedostajali su poklopci na pontonima, mora je bilo posvuda, a unutrašnjost mosta ostavljena u neredu.

Nekoliko sati trajalo je ispumpavanje mora iz napuštenog broda kako bi ga se sigurno oteglilo na obalu. No akcija je u konačnici doživjela potpuni neuspjeh nakon što je brod tijekom tegljenja potonuo na dubinu od oko 28 metara, 30-ak nautičkih milja od obale.

Na mjestu potonuća navodno je došlo do curenja nafte, a osim istrage o porijeklu broda, tajlandska mornarica morat će izvesti puno zahtjevniju operaciju izvlačenja olupine s dna mora.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of