međunarodno natjecanje

Big game ribolov: Pobjednik "Ma Lu", najveća ulovljena tuna teška 66 kilograma

| Autor: Hina
(Snimio Hrvoje Jelavić / Pixsell)

(Snimio Hrvoje Jelavić / Pixsell)


Pobjednik 4. međunarodnog nadmetanja u ribolovu na velike morske trofeje je domaća posada “Ma Lu” iz Orebića, a najveću tunu od 66 kilograma ulovila je posada “Nemam ti kad” s Mljeta, izvijestili su u nedjelju organizatori.

Na natjecanju “Offshore  CHallenge Orebića 2024.” sudjelovale su 24 posade iz Hrvatske, Slovenije i Crne Gore loveći morske ‘trofeje’- tune, iglune, luce, lampuge…..

U pobjedničkoj posadi “Ma Lu” kapetana Darka Antunovića iz Pomorsko-športske udruge  “Pelješke jedra” nastupao je i dvostruki svjetski prvak u ribolovu s obale u kategorijama U16 i U21 Mate Lukšić.

Pobjednički pokal  posadi “Ma Lu” uručio je  24-godišnji Bepo Svalina koji je prošle godine bio najmlađi član Hrvatske posade “Corto”. Ta je posada u studenom prošle godine u Senegalu na Svjetskom prvenstvu u Big game ribolovu osvojila titulu svjetskog prvaka.

Posada “Maritime  Fishing” iz Dubrovnika osvojila je na natjecanju o Orebiću srebrnu medalju, a posada “Fish Walker” iz Orebića u ukupnom poretku bila je treća.

Međunarodno nadmetanje ‘big gejmaša’ organizira se tradicionalno četvrti put u akvatoriju Pelješca, u mjestu pomorskih kapetana i vinara, koje slavi i 120 godina turizma, a organizatori su najavili da će se to nadmetanje u Orebiću održati i slijedeće godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini