ŽUPANIJSKO NATJECANJE

Karlobag je bio domaćin ribolovnog natjecanja, sav ulov je vraćen u more

| Autor: Marin Smolčić
(Snimio Marin Smolčić)

(Snimio Marin Smolčić)


Niti prilično varljivi vremenski uvjeti s povremenom kišom nisu mogli spriječiti održavanje Županijskog natjecanja u ribolovu s obale u kategoriji U-21 sa štapom. U Karlobagu je protekloga vikenda održano međužupanijsko natjecanje koje je okupilo 33 natjecatelja iz svih "morskih" Županija.

Domaćin natjecanja bio je Savez za sportski ribolov na moru Ličko-senjske županije. Ovako iznimno tešku i zahtjevnu organizaciju besprijekorno su odradili članovi Kluba za sportski ribolov na moru "Bure" iz Karlobaga. Bio je najavljen dolazak 48 ribolovaca iz cijele Hrvatske, ali su mnogi odustali zbog najavljenog kišnog vremena.

U pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto pripalo je Teu Hajdaraju, drugi je bio Ivan Pribilović, dok je treće mjesto zauzeo Luka Hajdaraju. Što se tiče ekipnog plasmana prvo mjesto osvojili su braća Hajdaraju, drugo mjesto Domagoj i Ivan Pribilović, dok su treće mjesto osvajili Matija Vlašić i Marin Milić.

(Snimio Marin Smolčić)(Snimio Marin Smolčić)

Ribolov se trebao održati tijekom dva dana, 23. rujna i 24. rujna, međutim lovilo se samo prvoga dana, dok je drugi dan nakon dva izlaska natjecatelja u ribolovnu zonu zbog loših vremenskih nepogoda rukovodstvo natjecanja donijelo odluku o prekidu.

Kako nam je u ime organizatora natjecanja rekao Tihomir Stilinović iz Saveza za sportski ribolov na moru Ličko-senjske županije nakon vaganja sav je ulov vraćen natrag u more. Princip "Ulovi i pusti" na natjecanjima županijske razine prihvaća i provodi sve više ribolovaca i organizatora. Ovoga puta povratak u more preživjela je većina ulovljene ribe, uz mortalitet od oko 10 posto.

(Snimio Marin Smolčić)(Snimio Marin Smolčić)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter